Sposób przygotowania

W schabie wyciąć długim nożem otwór włożyć ugotowane jajka. Ze wszystkich stron natrzeć mięso solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć schab z obu stron na różowy kolor. Obsmażony włożyć do brytfanki i piec około półtorej godziny w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku. Sos: śliwki ugotować w bulionie z dwóch kostek aż do miękkości. na patelni roztopić masło, dodać 2 łyżeczki mąki i wymieszać ze śliwkami i bulionem. (sos ma być dość gęsty więc proponuje zrobić bulion w niewielkiej ilości wody z dwoma kostkami rosołowymi). Schab kroimy w grube plastry i polewamy 2-3łyżkami sosu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    musze spróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    znakomity schabik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !