Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 4 sztuki
oliwa 3 łyżki
białe wino 50 ml
ocet winny 1 łyżka
pietruszka 1 pęczek
lubczyk 1 gałązka
kostka warzywna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sola w sosie

Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Ułożyć na blaszce lekko posmarowanej oliwą. Rozkruszyć kostkę warzywną i posypać rybę. Rybę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez ok. 30-40minut w temperaturze 200 stopni. Resztę składników umieścić w naczyniu i zmiksować na gładką masę. 10 minut przed końcem pieczenia, delikatnie polać każdy filet niewielką ilością przygotowanego sosu. Po zakończeniu pieczenia ułożyć rybę na talerzu i polać pozostałą częścią sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 18.12.2011 15:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak