Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane maślaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 5 sztuk
cukier 8 dkg
imbir 5 dkg
maślaki 1 kg
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane maślaczki

4 szklanki wody zagotować z pokrojoną na kawałki cytryną, imbirem pokrojonym w plastry oraz cukrem. Włożyć obrane maślaki, gotować 20 minut. Wszystko wyjąć z zalewy, przełożyć do słoików, zalewę gotować jeszcze 5 minut. Zalać grzyby do każdego słoika dodając łyżkę oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.01.2012 19:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak