Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 400 gram
jaja 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki

Do gotującej się wody wrzucić łyżkę ulubionych ziół i kostkę warzywną, następnie dodać umytą i oczyszczoną wątróbkę. Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Wątróbkę osuszyć i umieścić w osobnym naczyniu. Ugotować jaja na twardo, obrać i dodać do wątróbki. Do naczynia wrzucić cebulę pokrojoną na kawałki i 3 ząbki czosnku. Dodać łyżkę oliwy z oliwek. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać pieprz i sól do smaku. Pastę można podawać na różne sposoby, m.in. na chlebie.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak