Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z nadzieniem truskawkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
cukier 10 łyżek
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka 10 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masa
masło 25 dkg
cukier 6 łyżek
kwaśna śmietana 7 łyżek
galaretka truskawkowa 2 opakowania
lukier
białko 4 sztuki
cukier puder 30 dkg
sok z cytryny 4 łyżki
truskawki 25 (z kompotu)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z nadzieniem truskawkowym

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i obie mąki. Wymieszać. Przelać do tortownicy, piec przez 30 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przeciąż wzdłuż na połowę.
Masło roztopić, dodać cukier, śmietanę i galaretki. Wszystko mieszać do rozpuszczenia. Jeden biszkopt rozkruszyć, dodać masę oraz truskawki, wymieszać. Masę położyć na drugą połowę biszkopta przeciętego na połowę, przykryć drugą połową.
Białka zmiksować z cukrem i sokiem, oblać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.01.2012 14:23
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak