Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 1 kg
cebula 3 sztuki
sól
pieprz
czosnek 4 ząbki
Szafran nitki Prymat
oliwa
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z baraniny

Baraninę po oczyszczeniu z tłuszczu dwukrotnie mielimy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy przyprawy, oliwę i wyrabiamy na jednolitą masę. Po czym z masy formujemy kotleciki, które następnie grillujemy parę minut z każdej strony. Do baraniny podajemy sos cebulowy, który sporządzamy z cebuli pokrojonej w kostkę do której dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwę, szafran, sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.04.2012 23:51
extra
Margo1 23.12.2011 22:35
nie jadłam ale bym chciała spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak