Sposób przygotowania

Do pokruszonego twarogu dodajemy masło, łyżkę posiekanej natki pietruszki, vegetę i do smaku sól z pieprzem. Ucieramy na krem. Na plastrach żółtego sera nakładamy twarożek, na wierzch kładziemy wędlinę po czym ponownie nakładamy twarożek. Powtarzamy tą czynność, aż ułożymy stosik o wysokości ok. 2 cm. Następnie nakrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 45 minut. Po wyjęciu z przygotowanego bloku wycinamy różne kształty. Przed podaniem wierzch posypujemy posiekana pietruszką lub słodka papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !