Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka sojowo-imbirowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 2 szt
włoszzcyzna 1 pęczek
sos sojowy 3 łyzki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka sojowo-imbirowa

Najpierw gotujemy golonkę w wywarze z warzyw, tak około godzinę. Na tym wywarze możemy zrobić potem biały barszczyk.
Ostudzoną golonkę solimy ( nie za dużo, bo sos sojowy jest słony), nacieramy sosem sojowym i oliwą, posypujemy pieprzem, papryką i imbirem i kładziemy do lodówki na co najmniej godzinę.
Obsmażamy ja na rumiano na oleju ( dla odważnych – na smalcu). Potem dusimy pod przykryciem do miękkości, podlewając wywarem z gotowania golonki. Często ją przy tym przewracamy.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem , dodając wytworzony sos. Pasuje do tego surówka z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.07.2013 18:23
to dla mojego męża goloneczka
ben-ka 20.08.2012 09:01
pychotka,to fakt.
IZABELA29 01.04.2012 09:56
pyszna
pacpaw 08.01.2012 19:39
rozpala zmysły :o)
Monika111 17.12.2011 20:41
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak