Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 80 dkg
liście młodego czosnku lub pora
cebula 1 sztuka
pieprz i sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z czosnkiem

Boczek umyć, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Na wiechu ułożyć drobno posiekane liście czosnku i cebulę. Mięso ściśle zwinąć i związać nicią. Włożyć do brytfanny lub rękawa foliowego i piec w nagrzanym piekarniku przez 60-70 minut. Wyjąć roladę. Po przestygnięciu zdjąć nici, pokroić na plastry. Podawać na zimno z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 05.09.2010 08:52
polecam :)
mela251
mela251 30.06.2010 20:08
sprawdze i dam znać jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak