Sposób przygotowania

Do lekko podgrzanej wody dodajemy kakao, cukier, cukier waniliowy i masło. Całość należy zagotować nie przestając mieszać. Gotujemy, aż do rozpuszczenia składników. Następnie odlewamy 1/2 szklanki na polewę, a resztę studzimy. Po wystudzeniu masy dodajemy jaja, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto przekładamy do tortownicy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni przez około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    super ciasto i do tego proste w wykonaniu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    bardzo lubię to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !