Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rarytasy z patelni po szwajcarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt
masło 4 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach g

Przepis i sposób przygotowania na: Rarytasy z patelni po szwajcarsku

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać obraną i startą cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać połowę tłuszczu. Rozsmarować na nim połowę ziemniaków. Usmażyć na rumiano z jednej strony. Delikatnie odwrócić i dodać pozostały tłuszcz. Usmażyć z drugiej strony. Podawać jako samodzielne danie lub z dodatkiem wybranego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 27.01.2012 17:16
bardzo dobrze si? zapowiadaj?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak