Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 op
jajko 4
margaryna 1 kostka
porzeczki czerwone 3 szkl
płatki migdałowe 1/4 szkl
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: placek z porzeczkami

Etapy przygotowania
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać rozmącone jajka (o temperaturze pokojowej) i stopioną, ostudzoną margarynę. Wymieszać drewnianą łyżką. Dodać do masy połowę przygotowanych owoców i delikatnie połączyć. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierz wysypać resztę owoców i płatki migdałowe. Piec 35 min. w temperaturze 175 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 02.11.2012 09:10
super
SYLKA 14.06.2012 22:27
szybki placek mniam mniam
kriko 06.06.2012 09:11
super
Luki 08.01.2012 19:28
smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak