Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone na ogniu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 4 sztuki
cebula 3 sztuki
kiełbasa podwawelska 2 laski
natka pietruszki 2 pęczki
kucharek, pieprz do smaku
smalec
boczek wędzony 50 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone na ogniu

Garnek aluminiowy smarujemy smalcem. Odcinamy skórę z boczku i dajemy na spód. Myjemy i obieramy wszystkie jarzyny. Ziemniaki kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na dnie garnka. Marchew i cebulę kroimy w kostkę i układamy na ziemniakach. Boczek i kiełbaskę również w kostkę i wkładamy do garnka. Posypujemy natką pietruszki, na to kroimy 1 ziemniaka, przyprawiamy kucharkiem i pieprzem. Na to dajemy troszkę smalcu. Pieczemy na ognisku ok 30 minut (nowe ziemniaki) lub godzinę (ziemniaki stare). Po upieczeniu mieszamy i podajemy jako oddzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.11.2011 21:13
super
Iwona51
Iwona51 29.04.2011 17:20
bardzo dobre są to jest najlepsza moja potrawa, polecam
ElizaT 18.01.2011 00:04
bardzo smacznie się prezentują ;)
lucyna15
lucyna15 04.07.2010 22:02
super
Monika193
Monika193 04.07.2010 22:02
najlepiej podawać z kwaśnym mlekiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak