Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jabłkowa

jabłka obrane pokroić w kostke.Oddzielić żółtka od białek Białka ubić na sztywno stopniowo dodawać cukier a póżniej po jednym żółtku.na koniec dodać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia na nim ułozyć jabłka.Wylać na nie ciasto i wyrównać lekko.Piec 30min w 180st aż będzie rumiane.Ciepłe wyłożyć na stolnicę,ostrożnie zdejąć papier i zwinąć roladę.Wystudzoną posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 27.03.2013 12:30
fantastyczna
Krzysztof15 09.09.2012 14:08
smaczne
Adam12 27.03.2012 14:29
pycha
Luki 12.01.2012 08:25
smaczne
Lidia6 30.12.2011 11:09
pycha
Justyna37 24.12.2011 15:01
Dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak