Sposób przygotowania

Na rukoli układam kolejno: duże kawałki pleśniowego ser typu brie, kawałki skropionego cytryną awokado i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Jako że rukola ma dosyć mocny smak, dodaję kawałki sałaty lodowej, pół na pół z rukolą.

Orzechy pinii podprażam na patelni i dosypuję do sałatki.

Przygotowuję sos na oliwie z oliwek z dodatkiem startego czosnku, soli i soku z cytryny. Dodaję lyżkę posiekanego koperku i takim sosem polewam sałatę. Mieszam przed podaniem. Podaję z pieczywem lub chlebem nasmarowanym pomidorami (hiszpańskie Pa amb tomaquet).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajnie się prezentuje :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawy przepis :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietna kompozycja smakow
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata16

    ale smaczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne witaminki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !