Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz zawijany liśćmi sałaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście sałaty 10 liśći
rzodkiewka 5
twaróg 20 dag
szczypiorek
pieprz
sól
jajko 3
jogurt naturalny 6 łyżek
ogórek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz zawijany liśćmi sałaty

Dziesięć liści sałaty bardzo dokładnie oczyścić i osuszyć. Jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać ze skorupki i przemyć wodą, aby przypadkiem nigdzie nie została skorupka, a następnie trzeć na tarce o dużych oczkach. Twaróg rozdrobnić za pomocą widelca. Rzodkiewki bardzo dokładnie umyć, odciąć ogonki i również trzeć na tarce. Ogórek bardzo dokładnie umyć, obrać i też trzeć na tace. Szczypiorem umyć i drobno posiekać. Do twarogu dodać starte jajka, ogórek, rzodkiewki oraz pokrojony szczypiorek. Całość bardzo dobrze wymieszać, a następnie dodać do niego jogurt naturalny i doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Na umyte liście sałaty nakładać serowy farsz, a później zawinąć je tak jak gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 18.12.2011 09:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak