Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane palce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 1 sztuka
margaryna 20 dag
ziemniaki 20 dag
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane palce

Ziemniaki obrać z mundurków. Ugotować, odcedzić o ostudzić. Zmielić, dodać mąkę i margarynę. Wyrobić ciasto. Podzielić na małe kawałki i uformować niewielkie paluszki (rurki). Jajko roztrzepać, posmarować paluszki. Posypać cukrem. Piec w 180 st. przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 09.10.2012 16:08
super
fictor123 09.10.2012 16:08
super
plocia 05.08.2012 19:52
ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków
barbara11561 09.06.2012 08:06
bardzo ciekawe
pioge7 18.12.2011 09:24
super
gosia47-47 17.12.2011 16:17
nadużycie zgłosiłam że przepis podwójnie dodałam!
gosia47-47 17.12.2011 16:17
nadużycie zgłosiłam że przepis podwójnie dodałam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak