Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i śmietaną, dodać sodę, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać ze smalcem, dodać sok z cytryny, utarte ze śmietaną żółtka, 1 łyżkę gorącej wody, aromat i zagnieść ciasto (wyrabiać około 15 minut). Następnie wsypać wiórki kokosowe, suchy mak i wyrabiać do równomiernego wymieszania w całym cieście. Ciasto cienko rozwałkować. Foremką wycinać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mak + kokos= smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybko się je piecze. Moje ulubione połączenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !