Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę umyć i ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, osolić, dodać masło, włożyć umyty szpinak i gotować przez 2-3 minuty. Następnie osączyć na sicie i grubo pokroić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ser żółty pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała spróbować sałatki, zapowiada się smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !