Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z warzywami w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe z szynki 1 kg
cebula 1 szt
kalafior 1 szt
papryka 2 szt
cukinia 1 szt
pomidor 3 szt
piwo 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
smalec 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
rozmaryn do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z warzywami w piwie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie mięso posolić, zrumienić na rozgrzanym smalcu, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić, wlać piwo i dusić pod przykryciem. Po około pół godziny dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojoną cukinię, paprykę i obrane ze skórki pomidory. Dusić do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną siekanego rozmarynu. Podawać z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2013 00:47
Wszystkie składniki, które mi odpowiadają, ciekawe jaki będzie efekt końcowy.
Seba 26.11.2012 09:54
super
Motorek 15.02.2012 09:43
pycha
pipi765 01.02.2012 20:00
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak