Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie mięso posolić, zrumienić na rozgrzanym smalcu, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić, wlać piwo i dusić pod przykryciem. Po około pół godziny dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojoną cukinię, paprykę i obrane ze skórki pomidory. Dusić do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną siekanego rozmarynu. Podawać z ryżem lub kaszą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wszystkie składniki, które mi odpowiadają, ciekawe jaki będzie efekt końcowy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !