Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna na słodko z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
woda 2 szkl
płatki migdałowe 3 łyżki
cukier 1 szkl
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3-4 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kasza manna 15 gruba

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna na słodko z migdałami

W rondlu rozgrzać masło, wsypać kaszę mannę i ciągle mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy zacznie się rumienić dodać płatki migdałowe i dalej gotować. Gdy znów zacznie się przyrumieniać wsypać cukier, cukier waniliowy, pokruszone goździki, wlać 2 szklanki wrzącej wody, wymieszać i gotować aż kasza wchłonie wszystką wodę. Następnie zdjąć z ognia i przykryć ściereczką na 15 minut. Po kwadransie dodać mielony cynamon i dokładnie rozetrzeć aby nie było grudek. Masą napełnić małe filiżanki, odwrócić do góry dnem i masę wyłożyć na talerzyki, wystudzić. Podawać ozdobione bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.03.2013 11:27
jeszcze nie jadłam
Madziela 05.06.2012 22:12
świetny przepis
Iwona51
Iwona51 24.01.2012 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak