Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowo-drobiowy z piwem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
MIĘSO Z DROBIU 30 dag
watróbki z drobiu 30 dag
boczek 20 dag
czosnek 3 ząbki
jajko 4 szt
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
piwo 3 szkl
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
grzyby suszone 5-6 szt
kajzerka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowo-drobiowy z piwem

Do rondla włożyć umyte mięso, boczek, oczyszczone wątróbki, cebulę, wcześniej namoczone grzyby i czosnek . Wlać piwo i gotować do całkowitego odparowania piwa, ostudzić. Wszystkie składniki razem z bułkami przemielić trzy razy w maszynce. Dodać majeranek, jajka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wyrobić. Naczynie żaroodporne posmarować smalcem, włożyć gotową masę, wyrównać. Naczynie z pasztetem włożyć do większego naczynia napełnionego wodą do połowy formy z pasztetem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godziny w temp 200 stopni. W trakcie pieczenia uzupełniać wyparowaną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.05.2013 20:03
świetny przepis
IlonaAlbertos 01.02.2013 20:52
Pasztetu z piwem jeszcze nie robiłam, zaintrygowałaś mnie tym przepisem.
Iwona51
Iwona51 19.01.2012 11:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak