Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać kostkę rosołową, ryż i gotować około 20 minut. Następnie ryż osączyć na sicie i ostudzić. Kiełki sojowe, tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka i cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takiej jeszcze nie robiła, a chyba warto spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    robię podobną
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smakowita sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !