Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą curry, oliwą i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie podsmażyć w rondelku, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Do mięsa dodać obrane ze skórki i pokrojone jabłka, pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Bulionetkę rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody, wlać do mięsa. Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z mięsem i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i imbirem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale fajne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie jabłek i pomidorów. Na pewno kiedyś wypróbuję.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny filet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !