Sposób przygotowania

Brzoskwinie bardzo dokładnie umyć, obrać, a następnie przekroić na pół, żeby wyjąć ze środka pestki. Na liście sałaty ładnie poukładać każdą połówkę obranej i umytej brzoskwini. Tuńczyk w sosie własnym wyjąć z puszki i rozdrobnić za pomocą widelca w miseczce. Szczypiorek bardzo dokładnie umyć i drobno posiekać. Posiekany szczypiorek dodać do tuńczyka. Jedną łyżkę majonezu, jedną łyżkę śmietany oraz jedną łyżeczkę musztardy wymieszać bardzo dokładnie ze sobą i dodać do tuńczyka i szczypiorku. Farsz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Każdą połówkę brzoskwini, która jest już poukładana na liściach sałaty faszerować zrobionym farszem w miejsce, gdzie wcześniej znajdowała się pestka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !