Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapienkanka z dodatekiem białej kiełbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 30 dag
marchewki 2
ziemniaki 4
pietruszka 1
cebula 1
natka pietruszki
margaryna 1/4 kostki
oliwa 3 łyżki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapienkanka z dodatekiem białej kiełbasy

Ziemniaki umyć, a następnie ugotować w mundurkach w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, dać do ostygnięcia, a w następnej kolejności pokroić w plasterki. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebule podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Z białek kiełbasy ściągnąć osłonki, a następnie pokroić w plasterki i również podsmażyć na rozgrzanym oleju. Marchewkę oraz pietruszkę obrać, dobrze umyć i ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa wyjąć z wody, wystudzić i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać i wsypać do naczynia żaroodpornego, które najpierw należy posmarować margaryną. Całość pokroić oliwą z oliwek oraz doprawić pieprzem i solą i posypać umytą i pokrojoną natką pietruszki. Całość wsadzić do piekarnika nagranego do temperatury 180 stopni i piec około 20 -30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 18.12.2011 09:17
ale super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak