Sposób przygotowania

Z drozdzy,lyzeczki cukru i lyzki maki zalanych mlekiem robimy rozczyn i odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia.Gdy drozdze wyrosna to laczymy je z maka,utartymi z cukrem zoltkami i cieplym mlekiem.Wyrabiamy ciasto i na koniec dwlewamy rozpuszczony tluszcz.Wyrabiamy,mozemy podsypywac maka.Odsttawiamy ciasto do wyrosniecia.
Rabarbar obieramy i pluczemy.Kroimy na drobne kawalki.Posypujemy cukrem waniliowym i odstawiamy pod przykryciem.
Gdy ciasto wyrosnie lekko je rozwalkowujemy i nakladamy odsaczony rabarbar.Zwijamy jak w rolade.Przekladamy do blaszki i pozostawiamy do wyrosniecia.Pieczemy w temp.180 stopni ok.40 minut.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    drożdżowe pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    uwielbiam rabarbar

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !