Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 30 dag
mąka 0,5-1 kg
cukier 0,5 szklanki
mleko 1 szkl
margaryna 0,5 kostki
jajko 3 zoltka
cukier waniliowy 2 opakowanie
rabarbar 5 łodyg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z rabarbarem

Z drozdzy,lyzeczki cukru i lyzki maki zalanych mlekiem robimy rozczyn i odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia.Gdy drozdze wyrosna to laczymy je z maka,utartymi z cukrem zoltkami i cieplym mlekiem.Wyrabiamy ciasto i na koniec dwlewamy rozpuszczony tluszcz.Wyrabiamy,mozemy podsypywac maka.Odsttawiamy ciasto do wyrosniecia.
Rabarbar obieramy i pluczemy.Kroimy na drobne kawalki.Posypujemy cukrem waniliowym i odstawiamy pod przykryciem.
Gdy ciasto wyrosnie lekko je rozwalkowujemy i nakladamy odsaczony rabarbar.Zwijamy jak w rolade.Przekladamy do blaszki i pozostawiamy do wyrosniecia.Pieczemy w temp.180 stopni ok.40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 01.11.2010 12:11
uwielbiam rabarbar
IZABELA29 25.07.2010 09:36
drożdżowe pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak