Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
mak 1 szklanka
jajko 4
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks makowy

Mak dokładnie płukamy. Osuszamy.
Margarynę rozpuszczamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, ubijając dodajemy partiami połączoną z proszkiem do pieczenia mąkę oraz mak.Do wymieszanej masy wlewamy wystudzoną margarynę i wsypujemy opruszone mąką bakalie.Dokładnie wszystko razem mieszamy. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180stopni piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę.

Smacznego:-))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak