Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie. Ugotowany ryż odcedzić. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć i również podsmażyć na patelni. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Szynkę oraz boczek pokroić w niedużą kostkę. Do podsmażanej cebuli oraz czosnku dodać odcedzoną kukurydzę oraz pokrojoną w kostki wędlinę. Do składników dodać przyprawę do gyrosa oraz przecier pomidorowy, a także trochę wody. Całość bardzo dokładnie wymieszać i dusić jeszcze pod przykryciem przez około 10 minut. Mąkę rozmieszać z niedużą ilością wody i walać na patelnię. Na patelnię dodać również pokrojony w kostkę ser żółty. Całość wymieszać razem i podawać z ugotowanym ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !