Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z dodatkiem sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta
marchewka 1
pietruszka 1
makaron
śmietana 1 szklanka
por 1/2
cebula 1
ziemniaki 4
kostka rosołowa 1
pieprz
sól
olej do smażenia
grzyby suszone 1 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z dodatkiem sera

Suszone grzyby leśne zamoczyć w wodzie i odstawić je na około 15 minut. Po upływie tego czasu grzyby suszone odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Por oczyścić i pokroić w nieduże paseczki. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony por oraz cebulę. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać i dobrze umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone warzywa dodać do tych podsmażanych. W wodzie rozpuścić kostkę rosołową, a następnie dodać do tego pokrojone grzyby suszone. Gotować, aż grzyby będą miękkie, a potem dodać warzywa z patelni. Zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagęścić śmietaną. Na koniec dodać do niej pokrojony w kostkę ser feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 24.01.2012 14:08
super zupka!
owocówka 19.12.2011 07:34
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak