Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z kuskusem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6
kuskus 1 szklanka
bulion warzywny 2 szklanki
pomidor 4
ząbek czosnku 4
groszek 1/2 puszki
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z kuskusem

Udka z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie osuszyć i dokładnie nasmarować pieprzem oraz solą. Mięso z kurczaka odłożyć na chwilę do lodówki, żeby przeszło smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć udka z kurczaka w przyprawach. Ząbki czosnku obrać, przemyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni na złotawy kolor. Do cebuli oraz czosnku dodać udka z kurczaka oraz podlać bulionem warzywnym i dusić razem przez około 20 minut. Pomidory umyć, obrać i pokroić w kostkę. Groszek z puszki odcedzić. Pomidory oraz groszek dodać do duszonego mięsa. Do składników dodać jeszcze kuskus i trzymać na ogniu jeszcze przez około 10 - 15 minut. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.03.2012 09:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak