Sposób przygotowania

Mąkę tortową wymieszać z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia,
na wierz położyć kawałki miękkiej margaryny. Zrobić zagłębienie w
mące, wsypać cukier puder,sól i przyprawę do pierników,wbić jajko.
Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto.
Uformować kulę przykryć lnianą ściereczką i odstawić na 60 minut.
Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypaną mąką, za pomocą okrągłej
foremki lub literatki wykrawać krążki. Krążki ułożyć na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w temp.180 stopni.
Ostudzone ciasteczka polać lub zamoczyć w polewie czekoladowej, na wierz
położyć połówki orzechów.

RADA: Ciasteczka można przechowywać w metalowych pudełkach do 3 tygodni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe i smaczne ciasteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Ciasteczka często robie z moją córcią
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    polecam te ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !