Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy 1 kg
wędzony boczek 25 dag
marchewki 20 dag
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szt
cebula 2 szt
kapusta włoska 1 mała
rzepa 20 (czarna)

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy duszony

Mięso podzielić na porcję, włożyć do garnka, wszystkie warzywa umyć, obrać pokroić w grube kostki, boczek wrzucić w całości. Doprawić solą pieprzem, zalać gotowym bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Mięso podaję razem z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.09.2012 08:01
fahny pomysł
romanrafal
romanrafal 17.01.2012 17:57
smaczny
Ada-Gaba 06.01.2012 10:59
smaczny obiad
dianix 27.12.2011 12:29
na pewno dobry, sama dawno nie miałam okazji zjesc czy zrobic
mic 20.12.2011 21:04
swieeny, zjadłym
MAR3STA 19.12.2011 18:10
pyszny!
wazka 18.12.2011 22:24
Pychota
Wacław 18.12.2011 11:39
pyszne mięsko !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak