Sposób przygotowania

Soję namoczyłam przez noc. Opłukaną przełożyłam do blendera i zalałam 0,5l świeżej wody. Zmieliłam na bardzo drobną frakcję. Przelałam do dużego garnka i uzupełniłam pozostałą wodą. Ciągle mieszając drewnianą łyżką doprowadziłam do wrzenia i kontynuowałam gotowanie przez 5 min na małym ogniu mieszając, bo łatwo się przypala.
Przecedziłam na sicie (nie przez gazę, bo może nie być gęsty). Mleko przelałam do słoja szklanego i gdy ostygło dodałam kefir (3 łyżki) zamieszałam i odstawiłam na 24h w ciepłe miejsce.
Gotowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy takiego nie próbowałam :-) fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    oryginalny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow-ale świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z soją jeszcze w kuchni się nie bawiłem nigdy
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy ten deserek
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na prawdę fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Muszę wypróbować :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczny !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !