Sposób przygotowania

Miękkie masło połączyć (za pomocą miksera) z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać płatki migdałowe, rodzynki, ananasy kandyzowane,kandyzowaną skórkę z cytrynowy i szczyptę soli wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Wsypać mąkę i zagnieść ciasto, ma być miękkie i tłuste. Uformować kulki delikatnie spłaszczyć. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp.175 stopni, przez 15-20minut Po upieczeniu ciastka mają konsystencję kruchą, dopiero później sztywnieją.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Już zjadła trzy :) , ale jeszcze sobie je zrobię i to jeszcze dzisiaj bo przepis łatwiutki i szybciutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    super ciasteczka nie tylko na świeta
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo apetycznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    piękne! muszę wypróbować!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Muszą być pyszne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !