Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona szynka w sosie cebulowym z kolorowym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka mięso 1 kg
cebula biała 2 szt
kostka warzywna 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 łyżki
mąka 4 łyżki
białe wino 1 kieliszek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona szynka w sosie cebulowym z kolorowym pieprzem

Szynkę kroimy w plastry pruszymy ,obtaczamy w mące i smażymy w brytwane na oleju . Gdy szynka jest zarumieniona z dwóch stron dodajemy pokrojoną w piórka cebulę ,mieszamy .Podlewamy białym winem .Wino redukujemy dodajemy łyżkę masła i podlewamy wodą .Dusimy ,dodajemy 2 kostki warzywne . Mięso dusimy jeszcze z 15 min i dodajemy 2-3 łyżki pieprzu kulki . Jak trzeba podlewamy wodą .Na koniec doprawiamy sola jak jest taka potrzeba.Gdy sos jest rzadki zaciagamy mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.12.2011 11:32
i talerzyk się przydał do zdjęć
gosia47-47 17.12.2011 09:58
dobre
fasola 17.12.2011 09:22
ciekawy przepis
jolita 17.12.2011 08:45
fajne
iwa643 17.12.2011 07:11
Podajemy do chleba lub ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak