Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę, następnie dodajemy goździki. Masę dajemy do miseczki i wstawiamy na garnek z gotującą się wodą. Ubijamy na parzę dodając po troszku wina. Ubijać tak długo, aż sos będzie gęsty. Można podawać na gorąco do deserów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    ekstra
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajny :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    no no niezły
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    aromatyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super sos
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    aromatyczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetny sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny sosik
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    rewelacyjny sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię sosy z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina,często robię tak pręgę wołową,jest pyszna i krucha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być pycha :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !