Sposób przygotowania

kostkę warzywną rozpuścić w 300ml.wrzątku i zalać nim kaszę odstawić do napęcznienia,cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę wraz z umytymi pieczarkami podsmażyć na oliwie z oliwek,papryki umyć przekroić na połowę wydrążyć gniazda nasienne,każdą połowę posmarować oliwą z oliwek oprószyć solą i pieprzem,podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać z kuskusem doprawić do smaku solą i pieprzem przygotowanym farszem nadziewać połówki papryk,układać na blasze lub naczyniu żaroodpornym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.na 15min.wyjąć na każdą paprykę nałożyć plaster sera i ponownie zapiec aż ser się rozpuści ok.10min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !