Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Gdy ryż stanie się lekko przezroczysty, wlewamy wino, a gdy to lekko odparuje, dwie szklanki bulionu.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no to już wiem co muszę w końcu zrobić - prawdziwe risotto
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i w końcu zrobiłem. Niebo w gębie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Wyprobowałam przepis- risotto jest pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !