Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4,5 szklanka
woda 2 szklanki
grzyby suszone 1,5 szklanki
cebula 1 duża
masło klarowane 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz
sól
kapusta kwaszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na pół godziny, gotujemy do miękkości- pod koniec gotowania lekko solimy, a następnie studzimy. Kapustę lekko odciskamy, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle, studzimy.
Krok 1 - Uszka z kapustą i grzybami foto
2
Wszystkie warzywa mielimy maszynką, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Uszka z kapustą i grzybami foto
3
Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy jednolite ciasto. Rozwałkowujemy ,małą pierogownicą wycinamy koła.
Krok 3 - Uszka z kapustą i grzybami foto
4
Na każdym kole kładziemy łyżeczkę farszu i lepimy uszka. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy 2-3 minuty od momentu wypłynięcia.
Krok 4 - Uszka z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.01.2012 18:39
idealne
kasiazur 19.12.2011 09:32
wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak