Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek konserwowy 3 szt
ryż 2 torebki
jajko 3 szt
cebula 1 szt
majonez 5 łyżek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ketchup 5 łyżek
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie dzielimy na trzy części. Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięci, po czym rozdrabniamy przy pomocy widelca lub blendera. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Kiedy wszystko przygotujemy układamy warstwami w salaterce:
-ogórek konserwowy
-ryż
-majonez
-jajka
-cebula i część szczypiorku
-majonez
-ryż
-keczup
-tuńczyk w puszce
-ryż
-keczup
-ser żółty
-reszta szczypiorku do przystroju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak