Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 5 szt.
cukier 2 szklanki
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
olejek pomarańczowy
napój 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zebra

Ubić pianę z białek, gdy będzie sztywna dodać cukier i zółtka. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać olej, napój, olejek i wymieszać. Ciasto podzielic na dwie części. Do jednej dodać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Piec w temp. 180 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 09:40
ciasto idealne nie tylko dla początkujących kucharzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak