Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik mokry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
mąka 4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op.
kakao 3 łyżki
dżem 4 łyżki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piernik mokry

Margarynę, mleko i cukier zagrzać w rondelku, ostudzić. Wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę i dżem, dobrze wymieszać. Dodać jajka i wymieszać. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blachę i upiec w temp. 170 st.C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.12.2011 10:01
super
Renata22 16.12.2011 22:59
brzmi smakowicie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak