Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser półtłusty 1 kg
margaryna roztopiona 0,5 szklanki
cukier puder 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 op.
mleko 3 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
olejek cytrynowy
mąka 2 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
margaryna 10 dag
jajko 1 szt.
smalec 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
białko 6 szt.
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Ser zemleć z cukrem, dodać wystudzoną roztopioną margarynę, cudyń(proszek) mleko żółtka i olejek i wszystko razem zmiksować na rzadką masę.
Z mąki, cukru, margaryny, jajka, smalcu i proszku zagnieść ciasto.
Wyłożyć dno i wysoko brzegi blachy ciastem, wlać ser. Piec ok.1h w temp. 170 st.C. Gdy ser będzie lekko zrumieniony ubić pianę z białek i szklanki cukru pudru, wyłożyć na placek. Dopiekać ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 11.02.2013 19:38
pycha ciasto
Dorian 15.12.2012 23:06
pycha
Renata22 17.12.2011 16:13
pycha, lubie takie ciacha!
Kamila/kami007 17.12.2011 11:05
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak