Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki wiedeńskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól szczypta
proszek do pieczenia szczypta
mąka 1 szklanka
jajko 4 szt
olej 0,5 l
woda zimna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki wiedeńskie

Wodę, masło, cukier, sól i proszek razem zagotować. Odstawić z ognia i dosypać mąkę. Szybko ucierać dodając po jednym jajku. Piec w głębokim oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak