Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
żółtko jajek 3 szt
sól szczypta
śmietana 4 łyżki
proszek spulchniający 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżka
tłuszcz do smażenia 50 dag
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Mąkę, żółtka, sól, śmietanę, proszek, spirytus, cukier waniliowy zmieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować faworki o długości 15cm, 3cm szerokości. Piec na tłuszczu na rumiany kolor. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak