Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 1
pieczarki 15 dag
cukier
pieprz
sól
szczypiorek
śmietana 3 łyżki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzepy

Rzepę obrać, odciąć końcówki i bardzo dokładnie umyć. Obrana i umytą rzepę trzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dobrze umyć, drobno posiekać i wymieszać razem z rzepą. Pieczarki dokładnie obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju i w trakcie podsmażania lekko posolić. Podsmażone pieczarki dać do przestudzenia, a w następnej kolejności złączyć z startą rzepą oraz posiekanym szczypiorkiem. W oddzielnym naczyniu wymieszać ze sobą jogurt naturalny, śmietanę oraz majonez i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dodać również 1/3 łyżeczki cukru. Sosem polać sałatkę i bardzo dokładnie wszystkie składniki wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 29.12.2011 07:54
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak