Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 paczka
woda 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
margaryna 1 paczka
mleko w proszku 1 paczka
herbatniki 1 opakowanie
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Blok

Cukier, cukier waniliowy, wodę, kakao, margarynę zagotować. Po zagotowaniu dodawać po trochu mleko w proszku jednocześnie mieszając. Dodać wcześniej pokruszone herbatniki oraz rodzynki. Wszystko dobrze wymieszać i włożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Piec ok. 60 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 18.02.2012 13:33
Pieczesz blok?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak