Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki jezyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso drobiowe i wieprzowe 500 gram
marchewka 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1.2 szklanki
Kostki rosołowe Kucharek 2 kostki
mąka 2-3 lyzki
śmietana do zabielenia
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki jezyki

Mieso mielone laczymy z ugotowanym ryzem i starta na grubych oczkach marchewka.Wbijamy jajka i wsypujemy tarta bulke.Doprawiamy do smanku przyprawa do miesa i ewentualnie sola.Wyrabiamy mase.Rekoma maczanymi w wodzie formujemy kulki.
W rondlu zagotowujemy wode z kostkami rosolowymi i kolejno wkladamy kulki miesne.Obgotowujemy.Na patelni zasmazamy na lyzce masla make i powoli dolewamy bulionz gotowania pulpecikow.Ciagle mieszamy aby nie powstaly grudki.w powstaly sosik wzladamy pulpeciki i chwilke dusimy.Na koniec wlewamy smietane. Podajemy na gorace z surowka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.03.2012 08:57
fajne
cukiereczek 14.04.2011 09:35
Fajny
wolochski 13.11.2010 14:18
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak