Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 minut. Odcedzić. Rozpuścić masło, dodać łyżkę mąki i rozprowadzić pół szklanki mleka. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatałowej. Sos powinien być dość gęsty. Kawałki dyni zmiksować dodać ząbek czosnku. Połączyć z sosem w stosunku 1/4 l sosu na 250 g dyniowego puree. Wymieszać z2 żółtkami, 3 całymi jajkami, tartym serem i rozprowadzić śmietaną. Ponownie doprawić do smaku. Foremki żaroodporne natłuścić, napełnić ciastem i wstawić do piekarnika na 20 min. piec w temp. 200 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !